ТАЙ ЙОГА МАСАЖ

Тай йога масажът е разновидност на традиционния тайландски масаж достигнал до нас след повече от 2500г. За негов баща се смята лечителят и мъдрец Живаго Кумарабаджа. Легендите го сочат за личен лечител на буда и императора и за човка, който е положил основите на тайландското лечебно изкуство. Самият тай масаж е повлиян от различните източни философски и медицински течения от онова време, йога, будизъм, аюрведа, китайска медицина.

Поради тази причина може да се разглежда като система за цялостно лечение посредством работа с тялото. В основата на съвременната система практикувана от мен се счита че стои майсторът лечител Пичет Бонтуме и неговата школа в северен Тайланд. След като в последните години тайландския масаж придобива особена популярност, той успява да стигне и до България благодарение на различни хора между които и личните ученички и последователки на Пичет Бонтуме, Ананда Апфелбаум и Деница Лилова.

Тай йога масажа започва с обръщение за възхвала и благодарност към неговия създател и покровител Живаго Кумарабаджа. Изпълняват се няколко отделни комплекса от техники, които се разграничават от изходната позиция и обхващат цялото тяло. След приключване на масажа терапевта благодари на клиента за това, че е предоставил тялото си в неговите ръце и му е дал възможност да му помогне.
Тай йога масажът се изпълнява на специална постелка на земята, като клиента е облечен в удобни леки дрехи без колани, копчета, ципове и т.н.
Продължителността на един пълен сеанс е около 90 минути.