ЛЕЧЕБЕН МАСАЖ С ПЧЕЛЕН МЕД

Експертите са на мнение, че всяка пета, до всяка втора болест се дължи в много голяма степен на вредните странични въздействия на медикаментите. Това е достатъчен повод, при нужда, да се обръщаме към лечебните сили на природата.
Масажът с пчелен мед е стар метод на народната медицина използван в различни краища на света. Той представлява първокласен, леснодостъпен и лесно приложим метод за лечение и профилактика. Съвременните спа процедури с мед, адаптирани към изискванията на пазара, използвайки химически преработен мед, или мед в комбинация с други продукти на козметичната промишленост , до голяма степен се откъсват от същността на класическия медомасаж с качествен чист пчелен мед и остават само в областта на емоционално приятните спа изживявания.
Основния ефект на масажът с пчелен мед е „изпомпване“, „изсмукване“ на шлаките,токсините от организма. Те постепенно се концентрират и превръщат в дъвкоподобна маса, най-често с бял, бялосив или по тъмен цвят, която лесно се отстранява от повърхността на кожата. Този ефект на масажа води до детоксикиране на организма, до неговото тонизиране и освежаване. Освен това той предизвиква силна хиперемия, която води след себе си всички положителни последствия от подобреното кръвообращение.

Особено добър ефект има при функционални неразположения, като слабост, изтощение, отпадналост, депресия, както и при безпокойство, напрежение , стрес, превъзбуденост. Отстранявайки не само повърхностния слой мъртви клети, а и изчиствайки кожата в дълбочина, медения масаж облекчава кожното дишане и създава добри условия за последващо самоочистване на кожата чрез потните и мастните жлези.
Изпомпващите движения на терапевта буквално ще издърпат от вас шлака, напрежение, стрес, апатия …. , ще усетите лекота!
Позволете си нещо толкова полезно и естествено близко до природата. Нали се досещате, това което съществува на много места и навсякъде е оцеляло във времето , не е случайно. Доверете се на изпитаните методи!