Ароматерапия, за едно неповторимо изживяване!

Изкуството на ароматерапията е известна още от древнивремена. Етеричните масла били основната съставка на лекарствените и козметични препарати от онова време, а използването им в различни религиозни обреди, за постигане на особено душевно състояние и успокоение било просто задължително. Предците ни установили, че вдишвайки аромата на определени растения се чувстват по-бодри, или по-сънливи, че мажейки тялото си и косата си с масла, в които са прибавени етерични есенции, ухаят по-приятно и кожата им се поддържа в идеално състояние. С течение на времето прилагайки етерични есенции в състава на растителните масла по време намасаж, те забелязали, че есенциите имат конкретен лечебен ефект. Той се изразявал в три направления според тогавашните разбирания за живота: физиологично, психично и духовно. Така например едно и също масло можело да действа противовъзпалително, да има антидепресивно въздействие и да пречиства душата, като я отваря за повече любов.
В днешно време ароматерапията се прилага или като строго лечебен метод или като част от дълбоко релаксиращите масажни процедури. За определяне на подходящите есенции за аромамасажа, се използва правилото, че организма има нужда от точно тази есенция, чиито аромат обонянието му възприема за най-приятен. След като терапевта си поговори с вас и вземе под внимание вашите нужди, той ще ви предложи различни комбинации от етерични масла , от които вие ще си изберете тази, която ви мирише най- приятно. Не се съмнявайте дори за миг, тя е най-подходящата за вас в този момент.

След като вече сте избрали подходящите масла, терапевта ще ви предложи и един също така невероятен релаксиращ масаж, който под звуците на великолепната музика ще ви отнесе във времето на Клеопатра и ще ви накара да се почувствате като императрици!